Real Time News
for Human Resources Governance

Cash-for-car bestaat niet meer

Een voordeel in natura, zoals een bedrijfswagen, mag een apart fiscaal statuut hebben. Maar een vrij te besteden voordeel in geld zoals de mobiliteitsvergoeding moet zoals elk ander loon behandeld worden, anders ontstaat fiscale en sociale bevoorrechting. Daarom vernietigt het Grondwettelijk Hof de cash-for-car wet. Dit is een overwinning voor de vakbonden. De zeldzame betrokken werkgevers mogen lopende regelingen laten bestaan voor het geval er een vervangende wet komt, maar uiterlijk tot eind 2020. Dat cash-for-car het fileprobleem verkleint, daar geloven de rechters niets van.

Arrest 11/2020 tot vernietiging van de Wet van 30 maart 2018 "betreffende de invoering van een mobiliteitsvergoeding"  (Grondwettelijk Hof, pdf, 21 blz., rechtstreekse download)

Wegwijs in Trillium

Binnenkort stuurt de RSZ het overzicht van alle denkbare tewerkstellingsmaatregelen (er bestaan er ongeveer 20) waarvan jouw onderneming gebruik maakte van Q4 2018 tot Q3 2019. Dit document, bekend als Trillium, toont onder meer het financiële voordeel dat de werkgever bekwam. Op socialsecurity.be vind je de gedetailleerde uitleg. Zols je weet, ben je verplicht dit overzicht aan het personeel mee te delen.

Jaaroverzicht tewerkstellingsmaatregelen (Trillium) (socialsecurity.be)

Wilt u uw talenten behouden en een cafetariaplan implementeren?

Uw medewerkers snakken naar meer flexibiliteit... Naast hun planning wensen ze bijvoorbeeld ook hun loonpakket zelf samen te stellen. Met My Choice, het cafetariaplan van Partena Professional, geeft u uw medewerkers controle over de manier waarop ze hun loon ontvangen. Een sterke troef op een krappe arbeidsmarkt!
Advertorial

Zo voorkom je een griepepidemie

De impact van het griepseizoen op jouw bedrijf binnen de perken houden is niet zo moeilijk. Breng de aanbevelingen van gespecialiseerde diensten in de praktijk en je komt al een heel eind. Alles begint bij sensibiliseren over veilig hoesten en niezen en over goede handenhygiëne. En vergeet vaccinatie niet.

Seizoensgriep en het griepvaccin (Premed)

Griep (CESI, pdf, 3 blz., rechtstreekse download)

Griep (Idewe, poster, pdf)

Whitepaper om griep buiten te houden (samenvatting van een Nederlandse whitepaper door Wolters Kluwer)

Rekruteer uw toekomstige HR talenten!

HR Alert bestaat sinds 2006 en telt 19.000 actieve leden, allemaal human resources professionals in België. Bent u op zoek naar het ideale HR-profiel?  Plaats jouw vacature op HR Alert en ontvang kwalitatieve sollicitaties! Ontdek het aanbod 
Advertorial

Weigering redelijke aanpassingen kost werkgever half jaarloon

De Stad Charleroi is door de abeidsrechtbank schuldig bevonden aan discriminatie op basis van handicap. Het stadsbestuur was niet ingegaan op de vraag naar redelijke aanpassingen, ingediend door een onderwijzeres die van de dokters te horen had gekregen dat zij multiple sclerose heeft. De stad moet 6 maanden brutoloon betalen.

Weigering redelijke aanpassingen veroordeeld in Charleroi (Unia)

Pleegouders verliezen geen vakantie meer

21/01/2020

Voortaan wordt pleegouderverlof gelijkgesteld met effectieve werkdagen, zowel voor de berekening van de duur van de jaarlijkse vakantie als voor de berekening van het vakantiegeld, en dit zowel bij arbeiders als bij bedienden. Het pleegouderverlof is maximaal 6 weken. De eerste 3 dagen zijn ten laste van de werkgever; daarna ontvangt de pleegouder een uitkering van het ziekenfonds.

Pleegouderverlof: voortaan gelijkgesteld voor vakantie (Partena Professional)

Bij vrouwen neemt werkstress sterk toe

21/01/2020

Vooral vrouwelijke werknemers, maar ook 50-plussers, kampen steeds vaker met stress op het werk. Dat leert een diepgaand onderzoek door het socialistische ziekenfonds Solidaris onder werknemers in Wallonië en Brussel. Het rapport gaat in op de verbanden tussen stress en parameters zoals bedrijfsgrootte, leeftijd en opleidingsniveau.

Grande Enquête Solidaris -Sudpresse Décembre 2019 (Solidaris, pdf, 58 blz., rechtstreekse download)

En 2019, près de la moitié des travailleurs sont stressés au travail (Solidaris, persbericht, pdf, 2 blz., rechtstreekse download)

Voorspelling: meer voltijds werken in 4 dagen

De experts van Attentia zien 6 belangrijke tendenzen voor HR in 2020. Eén ervan is een verhoogde aandacht voor het AQ van een persoon, dit wil zeggen zijn Adaptability Quotient. Een andere is de volledige werkweek in vier dagen. Attentia verwacht dat ook bij ons steeds meer werkgevers die mogelijkheid zullen aanbieden.

Dé HR- en Well-being trends voor 2020: vierdagenweek en het belang van persoonlijk contact (Attentia)

We use cookies on our website to support technical features that enhance your user experience.

We also use analytics & advertising services. To opt-out click for more information.