Real Time News
for Human Resources Governance

Loonkloof man/vrouw reëel, maar is discriminatie de oorzaak?

Katleen van Waeyenberge en Nick Van Uffelen, consultants binnen de Hay Group in België hebben loongegevens van mannen en vrouwen vergeleken van 65.000 werknemers van ruim 300 Belgische bedrijven, die professioneel bezig zijn met hun personeels- en verloningsbeleid.
Hieruit blijkt dat er wel degelijk een loonverschil bestaat tussen mannen en vrouwen, maar dat dit een gevolg is van een aantal onderliggende factoren, eerder dan van directe loondiscriminatie van de werkgever.
Vrouwen verdienen minder o.a. omdat:
1. zij andere loopbanen hebben. Veelal wordt gekozen voor functiegroepen en organisaties uit de 'zachtere sector' die op zich lager betaalt.
2. zij doorgaans minder de kans hebben om anciënniteit op te bouwen omdat zij hun loopbaan vaker onderbreken of vaker deeltijds werken, meestal omwille van de kinderen.
3. zij niet doorstoten tot de topfuncties in organisaties, m.a.w. dat het glazen plafond speelt.
De loonkloof is dus een gevolg van de loopbaankloof, die veel fundamenteler en minder tastbaar is. Om dit te verhelpen zouden er meer initiatieven moeten komen om vrouwen aan te moedigen te breken met de klassieke vrouwelijke jobs en door te groeien naar hogere functieniveaus. Een deel van deze verantwoordelijkheid ligt bij de overheid, maar ook bij de partners van de vrouwen en bij de onderwijsinstanties.

Newsletter

Tijd winnen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van HR Alert

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.