Real Time News
for Human Resources Governance

Zonder HR wordt thuiswerk een ramp

Veel kans dat de toename van thuiswerken ook van jouw bedrijf "een snoepwinkel voor cybercriminelen" heeft gemaakt. Onderzoek heeft een ontstellende nonchalance bij werknemers en werkgevers in België blootgelegd. Eén voorbeeld: 62% van de thuiswerkers logt in op de bedrijfsserver met een wachtwoord dat hij/zij ook voor allerlei privé-accounts bezigt, en wie weet hoe die beveiligd zijn... Waarom is dit relevant voor HR? Omdat je dit pobleem niet opgelost krijgt zonder expertise over hoe je het gedrag van mensen kan sturen.

'Helft thuiswerkers heeft geen idee wat te doen bij hacking of phishing' (DataNews)

Lees ook:

“Thuiswerkers kunnen voor golf cyberaanvallen zorgen bij Belgische bedrijven” (onderzoek van Telenet Business en Nextel)

Zo zorgt u vanuit HR voor gewenste gedragsverandering (HRPraktijk)

Een app voor continue feedback

26/08/2020

Wanneer leidinggevenden niet van dichtbij kunnen volgen wat elke medewerker doet, gaan veel gelegenheden voor wederzijdse feedback onbenut voorbij. Van feedback een vast onderdeel van het werk maken is de ambitie van de app MyJourney. Hij bevat functionaliteiten zoals chat, pushberichten, schouderklopjes, delen enzovoort. Nuttig voor de betrokkene, de teamleden, de leidinggevenden en HR. De app maakt onder meer interne polls en enquêtes mogelijk.

MyJourney

Coaching gaat digitaal

Heel weinig HR-taken lijken nog te ontsnappen aan de digitale revolutie. Ook coaching niet. De Franse scale-up MoovOne digitaliseert de individuele begeleiding van medewerkers. Bijvoorbeeld om van iemand een "agile" manager te maken. Op organisatieniveau is MoovOne inzetbaar bij talentontwikkeling, verandertrajecten en diversiteitsprojecten.

MoovOne (in het Frans)

MoovOne (in het Engels)

Blockchain ten dienste van HR

Iemands curriculum vitae en alle denkbare loopbaaninfo uit diverse bronnen (diploma's bijvoorbeeld) samenbrengen, beveiligen door blockchain-technologie en voor alle belanghebbenden beschikbaar stellen? Het idee hing in de lucht . Nu is een speler opgestaan. Velocity bestempelt zichzelf als "the internet of careers". Enkele grote spelers waaronder Randstad en SAP hebben zich al aangesloten. Velocity is een "foundation", een initiatief zonder winstoogmerk. Een wereldwijde doorbraak zou HR-afdelingen een interessant hulpmiddel opleveren.

Velocity

Moderne baas moet techneut zijn

De pandemie heeft de digitale revolutie versneld. Wil een bedrijf toekomst hebben, dan moet het de moderne apps aanbieden die de klanten willen. CEO's hebben daarom best een technologische achtergrond, bijvoorbeeld als software-ontwikkelaar. Dat vindt 71% van 2000 ondervraagde bedrijfsverantwoordelijken in een onderzoek voor techbedrijf VMware.

CEO's moeten technologie in hun DNA hebben om succesvol te zijn (emerce.nl)

Flitsbetalingen van lonen voor bijverdieners

Technologie kan hr-taken heel eenvoudig maken. Jobstudenten, flexi-jobbers of reguliere bijverdieners die via Nowjobs gerekruteerd werden, kunnen voortaan direct uitbetaald worden na het uitoefenen van hun job. Na goedkeuring van de werkgever stuurt de applicatie van Nowjobs onmiddellijk en automatisch een betalingsinstructie naar KBC. Die zorgt ervoor dat het geld na enkele seconden arriveert bij de bijverdiener, ongeacht bij welke grootbank de bijverdiener zijn zichtrekening heeft. Nowjobs is actief in de horeca-, event-, admin- en retailsectoren.

Jouw bijverdieners belonen dankzij flitsbetalingen (Nowjobs)

Chatbots voor de hr-afdeling

Human resources afdelingen van (grote) ondernemingen die overwegen een chatbot in te schakelen om hun rekrutering en selectie te stroomlijnen, kunnen het terrein aftasten bij SelectSoftware Reviews, een site die bedrijven helpt klaar te zien in het overweldigende aanbod van software-oplossingen. Onderstaand artikel beschrijft enkele aanbieders maar geeft ook een algemeen idee van wat een chatbot kan doen en kan opleveren. En waar de valkuilen liggen.

The Top 10 Best Recruiting and HR Chatbots - June 2020 (SelectSoftware Reviews)

Zo help je medewerkers productief zijn als zij thuis werken

Zonder zelfdiscipline is thuis werken tijd verliezen op kosten van de baas. Maar ook medewerkers met een behoorlijke work ethic kunnen advies en ondersteuning vanuit hr gebruiken als zij nog geen ervaring hebben met werken in hun eentje. Inspiratie welkom? Hieronder vind je een bloemlezing om in no time een expert te worden.

Vuistregels voor geslaagd telewerken (Hiva / KULeuven)

Thuiswerken tijdens de coronacrisis: zegen of vloek? (WoltersKluwer)

Thuiswerk is goed voor de productiviteit! Toch...? (Partena Professional)

Wat als je werknemers niet productief thuiswerken? (Liantis)

7 tips voor wie thuis werkt (TechPulse)

Onze 10 tips voor succesvol werken op afstand (HRTech Review)

Thuiswerken tijdens de coronacrisis: 3 tips voor een productieve werkomgeving (Liantis)

6 tips om veilig en efficiënt te telewerken (Agoria)

8 tips om productief thuis te werken (Accent Jobs)

7 Tips for Working Remotely (AIthority)

Workshop: Tips en Tricks om efficiënt thuis te werken (Cevora)

Nee, dit is nog niet de doorbraak van thuiswerken

De pandemie heeft veel werkgevers dan toch doen inzien dat thuis werken haalbaar is en voordelen biedt. Is dit dan het doorbraakmoment voor deze manier van arbeiden? Niet zo zeker. Dell Technologies ondervroeg via IT-vakblad Data News in volle coronacrisis 2500 professionals in België. De resultaten zijn ontnuchterend.

Amper 18% van de respondenten denkt dat na de crisis zijn bedrijfsleiding het thuiswerken verder zal stimuleren. De helft verwacht dat thuiswerken zal teruggeschroefd worden, zij het naar een iets hoger niveau dan voor de virusuitbraak. 20% voorspelt een loutere terugkeer naar de oude situatie en 5% meldt dat thuiswerken gewoonweg zal worden afgeschaft.  

Thuiswerk is nodig voor business continuity, maar zal straks terug worden afgebouwd (Dell Technologies)

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.