Real Time News
for Human Resources Governance

Belgen zijn tevreden en betrokken werknemers

Accor Services stelde voor de tweede keer een Barometer op van het Welzijn en de Betrokkenheid van Werknemers. Het onderzoek gebeurde met een online vragenlijst en vond plaats in acht landen, waaronder België (maar niet Nederland). In deze groep van landen zijn de meest tevreden en loyale werknemers te vinden in België, Zweden en Duitsland. Enkele cijfers over België: 72 procent zijn tevreden over hun werkomgeving en over de inhoud van hun taak, 48 procent zijn tevreden over de perspectieven voor loopbaanontwikkeling en 56 procent zijn tevreden over de opleidingskansen.
De onderzoekers onderscheiden drie modellen: het Zweedse (gericht op geluk in de privé-sfeer), het Duitse (met de nadruk op de vervulling van de contractuele verplichtingen) en het Britse (werk heeft weinig intrinsieke waarde, men moet de opportuniteiten grijpen die zich aanbieden). België vertoont een mix van kenmerken, en zoals wel vaker gebeurt is er ook een verschil tussen Vlamingen en Franstaligen. Maar het profiel van de Belgische werknemer is uiteindelijk een erg interessante basis voor een win-win relatie tussen onderneming en personeel.
Volgens de onderzoekers bestaat de beste human resources benadering erin rekening te houden met de verwachtingen en de behoeften van de werknemers op een individueel niveau.

Newsletter

Tijd winnen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van HR Alert

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren.

Wij plaatsen ook analytische, advertentie- en socialemediacookies; klik op Meer informatie om deze te weigeren.