Arbeidskaart afgeschaft voor kaders en wetenschappers

Printervriendelijke versieVerstuur naar een vriend

Wetenschappers, kaderleden en experts die tijdelijk naar België komen werken zullen vrijgesteld zijn van de arbeidsvergunning en de arbeidskaart. De Kamer heeft een wet gestemd die de voorwaarden vastlegt. Wat de wetenschappers betreft, is de nieuwe regeling van belang voor de 1661 erkende onderzoekscentra van bedrijven.
België gaat verder dan wat de EU oplegt, door ook managers van internationale bedrijven voor onbepaalde tijd vrij te stellen van de arbeidsvergunning en arbeidskaart als ze komen werken bij een Belgische exportgerichte onderneming of op het Belgische hoofdkwartier van een multinational.
Buitenlandse experts die voor maximaal vier weken naar België komen voor een bedrijfsgebonden opleiding, om een crisis op te lossen, om een dringende herstelling te doen, om een prototype uit te testen of om een internationaal congres bij te wonen, kunnen eveneens vrijgesteld worden van de arbeidsvergunning en arbeidskaart. De teksten staan nog niet in het Staatsblad. U kunt ze raadplgen via de Kafka-website (link hieronder).

Onze partners