Nieuws

Einde van roaming kost werkgevers veel geld

Anders dan verwacht, stijgt de kost van het gebruik van een bedrijfs-gsm in het buitenland fel sinds in de EU de roamingkosten zijn afgeschaft. Niet zelden gaat het om duizenden euro's per betrokken werknemer. Hoofdreden: men vergeet de mobiele data af te zetten buiten de EU. Maar ook nieuwe gedragingen spelen een rol. Wachten tot men wifi heeft, wordt minder gedaan.

Jobkandidate die "te oud" was, wint proces

Wegens discriminatie op grond van leeftijd heeft het Arbeidshof een immokantoor veroordeeld tot een schadevergoeding gelijk aan 6 maandlonen. Een 52-jarige vrouw had gesolliciteerd als secretaresse en al een eerste test afgelegd. Maar dan had zij te horen gekregen dat het kantoor "een voorkeur geeft aan een kandidate van 35 tot 45 jaar".

Pensioenkloof moet je zélf overbruggen

Hoeveel spaargeld moet je bovenop de 2de en de 3de pensioenpijler nog zelf bijeenharken om je levensstandaard te kunnen behouden wanneer je met pensioe gaat? Adviesbedrijf Mercer sloeg aan het rekenen. De resultaten zullen niemand vrolijk stemmen. Het pijnlijkste voorbeeld uit de tabellen: een kaderlid dat pas op zijn 45ste in actie schiet, moet 1700 euro per maand opzijzetten.

Educatief verlof: voor wie wel, voor wie niet?

Niet alle werknemers kunnen aanspraak maken op betaald educatief verlof. Het basisprincipe is dat men een voltijds arbeidscontract in de privé-sector moet hebben. Sommige deeltijders hebben een proportioneel recht, en ook uitzendkrachten kunnen aanspraak maken. Andere groepen vallen uit de boot. Ingewikkeld? Securex frist jouw geheugen op.

"Geef meer computeropleidingen"

De economische groei, maar vooral de robots en andere technologieën zullen een massale netto-vraag naar arbeid uitlokken. Het beleid en de bedrijven moeten in actie schieten en onder meer sterk inzetten op IT-opleidingen voor wie werkt. Anders zitten we in 2030 met 600.000 niet in te vullen vacatures - 10% van de arbeidsbevolking. Die wake-up call komt van Agoria, VDAB, Forem en Actiris.

Stroefste arbeidsmarkt in eurozone: België

Net nu Agoria en onze drie arbeidsbemiddelaars oproepen tot ingrijpende maatregelen om de toekomst voor te bereiden, publiceert Eurostat cijfers waaruit blijkt hoe bar slecht onze arbeidsmarkt functioneert. Nergens in de eurozone blijven tegenwoordig zoveel arbeidsplaatsen vacant als in België: 3,5% van het totaal. Nederland volgt met 3,1%, en daarna komt Duitsland met 2,9%.

Grote verschuivingen op globale arbeidsmarkt

Op wereldschaal zullen machines in amper 4 jaar tijd 75 miljoen jobs van mensen overnemen. Tegelijk zullen 133 miljoen arbeidsplaatsen ontstaan dankzij de nieuwe technologieën, door de opkomst van de middenklasse in de groeilanden en door demografische verschuivingen. Dat zegt het Wereld Economisch Forum.

Wegwijs in werkhervatting en re-integratie

De FOD Werk publiceert een gedetailleerde brochure over werkhervatting na ziekte of ongeval in het privé-leven. Verantwoordelijkheden, re-integratie, werkhervattingstrajecten, subsidies en de gevolgen voor de arbeidsovereenkomst bij gedeeltelijke hervatting of bij medische overmacht: het passeert allemaal de revue, inbegrepen met flowcharts.

Pendeltijd stijgt alarmerend snel

In 2 jaar tijd is de gemiddelde pendeltijd (heen en terug) toegenomen van net geen 60 tot meer dan 80 minuten. Ook de gemiddelde afstand stijgt. Zo blijkt uit een SDWorx enquête. Regionale verschillen worden niet bekendgemaakt. In Vlaanderen zal de redding moeten komen van de elektrische fiets - ook de snelle pedelec - en de fietsvergoeding die almaar populairder wordt.

Meer sectoren leggen fietsvergoeding op

De vergroening van het bedrijfswagenpark schiet niet op, zo heeft Acerta uitgerekend. De trend naar een gevarieerder en duurzamer mobiliteitsbeleid is wel ingezet. Ruim 15% van de werknemers ontvangt een fietsvergoeding, de helft meer dan 5 jaar geleden. De wet legt deze vergoeding niet op. Maar steeds meer paritaire comités doen dat wel.

Onze partners